VALTUUSTO 25.4.2022

29.04.2022

Tästä pääset maanantain kokouksen pöytäkirjaan.

Kokous järjestettiin etänä ja asialista oli lyhyt. Keskustelua herätti erityisesti Oulun kaupungin ympäristöohjelman toteuma 2021. Lisäksi listalla oli Oulu-konsernin talouden neljännesvuosiseuranta 1/2022 sekä pari luottamushenkilöiden valintaa.

Talouden neljännesvuosiseuranta 1

Oulun kaupungin maaliskuun 2022 tulos oli 49,6 milj. euroa ylijäämäinen. Toimintakatteen eli nettomenojen toteuma oli edellisvuoden maaliskuun toteumaa noin 5,2 milj. euroa heikompi.

Maaliskuun toimintatulojen ja -menojen toteumat olivat edellisvuotta suuremmat. Koronapandemiaan liittyviä toimintamenoja on kirjattu 5,8 milj. euroa. Pääosin hyvinvointilautakunnassa 5,5 milj. euroa, mm. henkilöstökuluihin 2,2 milj. euroa ja palvelujen ostoihin 2,9 milj. euroa. Maaliskuun toteutunut vuosikate 70,9 milj. euroa oli edellisvuoden vastaavaa ajanjaksoa noin 20 milj. euroa parempi. Vuosikatteen edellisvuotta parempi toteuma perustuu pääosin suotuisaan verorahoituksen kertymään (24,9 milj. euroa).

Maaliskuussa laaditun ennusteen perusteella arvioidaan tilikauden tuloksen olevan 22,4 milj. euroa alijäämäinen ja toteutuvan noin 7 milj. euroa talousarvioita parempana. Merkittävimmät toimintakatteiden ylitykset talousarvioon nähden toteutuvat hyvinvointilautakunnassa ja sivistys- ja kulttuurilautakunnassa.

Verorahoituksen maaliskuun toteuma oli 345,4 milj. euroa ja oli edellisen vuoden maaliskuuta 24,9 milj. euroa parempi. Talousarvion verorahoituksen ennakoitu toteuma vuodelle 2022 on 1 258,8 milj. euroa ja ennusteen perusteella arvioidaan verorahoituksen ylittävän talousarvion 19,6 milj. eurolla.

Investointimenojen tilinpäätösennuste on 144,2 milj. euroa. Suurimmat investointimenot ovat yhdyskuntalautakunnassa 52,4milj. euroa ja rakennusomaisuuden taseyksikössä 57,7 milj. euroa. Nettoinvestointien arvioidaan toteutuvan 7,3 milj. euroa valtuuston hyväksymää tasoa pienempänä.

Lainamääräksi vuoden lopussa ennusteen 766,5 milj. euroa. Maaliskuun loppuun mennessä pitkäaikaisia lainoja on lyhennetty-3,7 milj. euroa ja kuntatodistusmuutos on +3,0 milj. euroa sekä konsernitilimuutos on +55,4 milj. euroa.

Talouden seurannan tiedot ovat suoraan kokouksen pöytäkirjasta ja voit tarkastella sitä vielä tarkemmin täältä.


Ympäristöohjelman toteuma 2021

Oulun kaupungin ympäristöohjelmaan pääset tästä.

Tästä linkistä on erittäin helppo tarkastella toteutuneita toimenpiteitä eri toimialoilla ja osa-alueilla ympäristöohjelman osalta vuodelta 2021.

Aihe on laaja, joten en avaa sitä tähän hetkeen tarkemmin täällä. Suosittelen tutustumaan yllä oleviin linkkeihin aiheen tiimoilta ja mikäli kaipaat tarkempaa esittelyä aiheesta, pääset katsomaan pöytäkirjan tiivistelmän tästä.


Mikäli haluat keskustella tai kysyä jostakin asiasta tarkemmin, niin olethan yhteydessä! :)


AURINKOISTA JA HAUSKAA VAPPUA JOKAISELLE!